Kako kompanija Network Manager može pomoći u digitalizaciji vašeg poslovanja?

Kako kompanija Network Manager može pomoći u digitalizaciji vašeg poslovanja?

Digitalna transformacija: Zašto je bitna i kako je postići?

Filozofija u poslovanju i u životu poznaje smo jednu konstantu, a to je promjena. Uprkos tome, otpor i strah prema promjenama prisutan je gotovo u svakoj organizaciji i u svakom sektoru širom zemlje. Promjene nekada znaju biti teške i iscrpne, i uz to oduzimaju mnogo resursa. Promjene u biznisu mijenjaju ustaljena vjerovanja, shvatanja i navike koje smo do tada imali. Ali isto tako promjena ima izuzetnu moć i može biti korisna. Ona nam pomaže da razmišljamo bolje, da radimo efikasnije i da ostvarujemo bolje rezultate.

Svrha digitalizacije je omogućiti automatizaciju, povećati kvalitet korištenja podataka, te prikupiti i strukturirati sve te podatke kako bismo mogli primjeniti naprednu tehnologiju, poput boljeg i pametnijeg softvera. Rezultat digitalizacije je veća efikasnost procesa, niži transakcioni troškovi i bolja kontrola poslovanja, kako za pojedinačno preduzeće, tako i za mrežu povezanih preduzeća.

Što se tiče digitalnih promjena, tehnologija svakodnevno pravi tako brze skokove da se organizacije moraju prilagoditi kako bi nastavile biti u toku, sigurne i ravne konkurentima. Danas, mnoga preduzeća iz širokog spektra industrija trenutno prolaze kroz proces digitalne transformacije. Uopšteno govoreći, ova promjena osnažuje ih da dramatično poboljšaju svoj rad i pružanje vrijednosti svojim kupcima, usvajanjem inovativnih digitalnih tehnologija i strategija.

 

Da li je vaš biznis spreman za digitalnu transformaciju?

Digitalna transformacija omogućava svim zaposlenim u organizaciji da povećaju svoju produktivnost rada i na taj način podignu nivo poslovanja firme na jedan sasvim novi nivo. Osim toga, kompanije kroz digitalnu transformaciju postaju svjesnije da alati koji su ljudima potrebni da bi danas radili svoj posao nisu isti kao prije. Međutim, prelazak sa tradicionalne infrastrukture, koja podrazumjeva računare povezane u LAN mreži, na modernu IT infrastrukturu predstavlja nove izazove.

Tehnologije poput umjetne inteligencije i mašinskog učenja su u ekspanziji, tako da kompanije moraju osigurati da je njihov fokus usmjeren na kvalitet podataka, a ne na količinu. To znači da se moraju stvoriti optimalni uslovi za ovakav vid rada.

Kako su digitalne inicijative i tehnologija postajale sve istaknutije, IT infrastruktura visokih performansi postala je važnija. Snaga infrastrukture ima ogroman uticaj na korporativne rezultate – od pozadinskih mogućnosti i napretka usmjerenog prema kupcima, poput Wi-Fi mreže u trgovini, do internih poboljšanja zaposlenih kao što su pristup alatima za društvenu saradnju.

Problem s održavanjem ove infrastrukture je u tome što postoji puno stvari koje mogu poći po zlu u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga sa različitim posljedicama. Ovo postaje komplikovano za preduzeća koja se bave finansijskim uslugama, e-trgovinom ili ona koja se oslanjaju na povezane sisteme. Sve ove posljedice se mogu kvantifikovati kao izgubljena prodaja, izgubljena partnerstva i neefikasnost. Oni takođe mogu biti u obliku oportunitetnih troškova. U najgorem slučaju, gubitak povjerenja kupaca koji može dugoročno dovesti do oštećenja brenda. Stoga je važno u svakom poslu (velikom ili malom), ojačati IT resurse za pouzdanost, otpornost i usklađenost.

 

Kako kompanija Network Manager vašu IT infrastrukturu može učinuti stabilnom i pouzdanom?

Koristi koje sa sobom donosi efikasna transformacija IT infrastrukture su ogromne. To stvara  priliku za uštedu i poboljšanje procesa poslovanja, a samim tim i potencijal za stvaranje prednosti nad konkurentnim i fleksibilnim tehnološkim okruženjem. Međutim, nije svaka transformacija IT infrastrukture ujedno i efikasna, zato je neophodno da tu transformaciju rade specijalizovane kompanije poput Network Manager kompanije koje mogu da isporuče sledeće benefite za IT infrastrukturu:

Transparentni i smanjeni troškovi. Proces transformacije pomaže da se analizom utvrdi nagomilavanje ili neefikasnost onoga što se troši na IT infrastrukturu i ukazuje na mjesta na kojima kompanija može platiti manje za istu ili bolju uslugu.

Poboljšani nivo usluge. Transformacijom IT infrastrukture, usluge će dobro funkcionisati, a infrastruktura će uvijek biti dostupna, brza i kvalitetna. Nivoi usluga ne utiču samo na kupce već i na zaposlene. Uz vrhunsku IT infrastrukturu,  podrška rješavanju problema je brža, a dostupnost mreže i sistema je pouzdana.

Veća fleksibilnost.Transformacija nudi priliku za povećanje performansi računarskih mreža. Uključivanjem ugovora o tehnološkom osvježavanju, odnosno održavanju računarske mreže kompanije, može se osigurati da naprednija tehnologija može brže doći u ruke kompanije. Takođe, kompanija se može osigurati od neplaniranih kvarova hardvera, s obzirom da kompanija Network Manager preuzima taj rizik.

Inovacija.  Zastarela tradicionalna rješenja poput fiksne telefonije mogu potrošiti dragocjeno vrijeme IT osoblja na kritične incidente i neplanirane prekide. Osvježeno okruženje koje radi glatko omogućava kompanijama da se manje usredsrede na rješavanje problema, a više na pronalaženje inovativnih načina za poboljšanje poslovanja sa poslovnim kolegama koji će podržati rast prihoda.

Pojačana mrežna sigurnost. Sigurnosni alati postali su napredniji u sposobnosti prepoznavanja prijetnji u stvarnom vremenu, otkrivanja potencijalnog curenja podataka i smanjenja širenja virusa. Napredni alati mogu poboljšati mrežnu sigurnost i smanjiti neplanirane prekide rada.

 

Network Manager Business Solutions

Zadatak kompanije Network Manager u radu sa biznis klijentima je da prati trendove u poslovanju, da prepozna potrebe klijenata, i da brzo i adekvatno odgovori na te zahtjeve. Iskusni inženjeri naše kompanije primijenili su savremena tehnološka rješenja i opremu, te kroz dugogodišnje iskustvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija usvojili potrebna znanja koja treba da pruže najviši nivo kvaliteta usluge našim klijentima i tako omogući efikasnije i produktivnije poslovanje naših klijenata. Najveća prednost našeg rješenja jeste to što smo objedinili kvalitet usluge i cijenovnu dostupnost u jedno rješenje.

 

Network Manager je uvek dostupan za vas. Nije bitno da li unapređujete postojeću mrežnu infrastrukturu ili počinje izgradnju nove mreže, Network Manager je tu da vam pomogne.

Možete nas kontaktirati preko našeg web-sajta:
Takođe možete pronaći potrebne komponente u našim specijalizovanim prodavnicama: