REŠENJA

SYSTEM IMPLEMENTATION

PATRON

PATRON je razvijen od strane kompanije Network Manager i njenih saradnika u cilju olakšavanja administracije internet korisnika.

PATRON softver je namenjen FTTx, Docsis, VOIP and Wireless operaterima.

Pored potvrde pretplatničkog identiteta (modem, ONT, korisnik), registracije i konferencije PATRON vrši i efikasnu administraciju korisnika. Administracija i upravljanje korisnika je uz korišćenje softvera i njegovih mogućnosti u mnogome olakšano.

IPTV

Vreme klasičnih TV sistema gde korisnik može samo pratiti program koji se trenutno prikazuje je odavno prevaziđen. Interaktivni TV sistemi omogućavaju korisnicima da gledaju programe kada žele, gde oni žele, kao i na različitim uređajima. IPTV tehnologija u potpunosti omogućava primenu interaktivne televizije (iTV), bez obzira da li je servis unutar mreže Internet Servis Provajdera (IPTV) ili van njihove mreže (OTT). Plum je softver koji kombinuje funkcije klasičnog Middleware-a i video servera.

DOCSIS

Dugogodišnjim prisustvom na tržištu opreme namenjene kablovskim operaterima, kompanija Network Manager uspela je da stekne značajne reference u realizaciji Internet provajdinga na postojećim HFC mrežama koje su prevashodno korišćene za distribuciju TV signala.  Poslednjih godina, EuroDOCSIS 3.0 standard na Cisco UBR10k CMTS platformi  nalazi sve veću primenu, posebno kod kablovskih operatera sa većim brojem korisnika i većim brojem servisa u mreži (VoIP, DVB-C , iPTV, VoD…).

FTTH

FTTH (Fiber-to-the-Home) pruža mogućnost korišćenja najnovije tehnologije širokopojasnog interneta, digitalnog i analognog TV signala, IPTV, telefonije i drugih naprednih servisa. Krajnji korisnik se povezuje sa optičkim vlaknom i preko jedne komunikacione mreže ima pristup svim servisima. Prednosti u poređenju sa drugim pristupnim tehnologijama su: ogromni kapaciteti, mala količina gubitka podataka i nesmetan prenos signala na velike udaljenosti.

IP NGN

U vreme kada je Internet postao nezamenjivo sredstvo komunikacije i informisanja, možemo reći da imamo veliki broj realizovanih IP/MPLS sistema namenjenih Internet Servis Provajderima (ISP). Savremeni Internet backbone sistemi (IP/MPLS) pored neophodne pouzdanosti i raspoloživosti moraju biti spremni za prenos svih vrsta informacija i servisa (podaci, glas, i sve vrste video saobraćaja), odnosno da budu sastavni deo tzv. Next generation network (NGN).

DVB-C

Da bi sistem u budućnosti bio sposoban za IPTV, potrebno je pre svega digitalizovati video signal koji se distribuira do korisnika, odnosno formirati sistem za prijem, obradu i prenos video sadržaja do korisnika. U HFC mrežama digitalizacija video sadržaja se vrši u skladu sa DVB-C standardom, koji podrazumeva prenos video sadržaja korišćenjem MPEG-2 ili MPEG-4 uz QAM modulaciju sa kodiranjem kanala. U osnovi DVB-C je broadcast sistem i taj koncept će se u budućnosti transformisati u multicast sistem koji je uz IP protokol ključan za implementaciju IPTV-a.

NIKADA NE SUMNJAJ DA MALA GRUPA LJUDI PUNIH OBZIRA MOŽE PROMENITI SVET. ZAPRAVO, TO JE JEDINA STVAR KOJA GA JE IKADA PROMENILA.

– MARGARET MEAD –


USLUGE

NETWORK SYSTEM

PROJEKTOVANJE

Loše projektovane mreže ne samo što mogu da uspore pristup mrežnim sadržajima već mogu potpuno da onemoguće rad najvažnijih servisa kao što su elektronska pošta, IP telefonski saobraćaj, video sadržajii, razmena i štampanje dokumenata i sl.

Zato je projektovanje mrežnog sistema bez obzira na tip klijenta (biznis klijent, ISP, servis provajder…) složen i temeljan posao koji zahteva ne samo poznavanje uređaja već i poznavanje procesa rada određenog klijenta i njegovih potreba.

SISTEM INTEGRACIJA

 Savremeni mrežni sistemi (Next generation network) podrazumevaju modularnost i punu integraciju sistema za prenosa podataka, glasa i videa (data, voice, video) u jedinstven sistem, čime se ispanjuvaju uslovi da se svakom korisniku mreže omogući korišćenje čitavog spektra servisa (VoIP, IPTV, File sharing, Video conference,…).
Naša rešenja nalaze primenu kod različitih grupa korisnika koji koriste različite tipove mreža. Bez obzira da li su u pitanju HFC, LAN, optičke ili neke druge mreže, naši stručnjaci uz primenu odgovarajućih mrežnih standarda (DOCSIS, ADSL, DVB-C, FTTH, Ethernet,…) implementiraju servise namenjene krajnjim korisnicima.

ODRŽAVANJE

Kompanija Netwok Manager  zna koliko deo poslovanja jedne kompanije zavisi od implementiranog mrežnog rešenja i koliki problemi nastaju ako sistem ne radi. Tim uvek dostupnih, sertifikovanih inženjera sa bogatim iskustvom u implementaciji različitih mrežnih sistema i servisa po sklapanju ugovora o održavanju brinuće o radu vaše mreže.

Prilikom realizacije ugovora potpuno smo otvoreni za sve vaše zahteve i sugestije u cilju kvalitetne i lakše saradnje. Tačan izlazak na teren u ugovorenom vremenu, mobilnost i visok stepen kvaliteta rada su naše prednosti.


REFERENCE

NETWORK MANAGER

WiFi site survey - Snimanje, planiranje i validacija


British Petroleum
Carlsberg
HCL CHEP
Heinz
Mars
Microland
Mylan
Schneider
Volvo

DOCSIS 3.0 system


SAT TV Meteor
Kopernikus
Telemark
J.M. Oskar
Naša kablovska
Blicnet (Telekom Slovenia)
Telrad Net
TERC TRADE
Media Sky
Telemach
Benetronica

GPON


KDS Zaječar
Jotel
NextFiber
SAT TV Meteor
Invest Inženjering

IPTV


KAUST
Next Fiber
Detel
Invest Inženjering
Elta Kabel


PODRŠKA

SYSTEM MAINTENCE

NETCARE

Veliki broj klijenata danas koristi opremu koja je od strane proizvođača proglašena za end-of-life (EoL) ) i za tu opremu ne dobija dodatnu garanciju i tehničku podršku. Pored toga, dešava se i da je ovaj tip usluge kod samog proizvođača vrlo skup, a ponekad se nemože ni realizovati jer nisu svi delovi sveta jednako pokriveni ovim servisom.

Network Manager svojim klijentima pruža mogućnost da NET.Care uslugom produže garanciju i obezbede brzu zamenu opreme, bez obzira da li je oprema EoL ili ne, a naš tim sertifikovanih inženjera spreman je da pruži tehničku podršku prema modelu:

NET.CARE NBD

ZAMJENA UREĐAJA
Garantovana next-business-day isporuka

LOKACIJA UREĐAJA
Network Manager distributivni centar
(EU/Hong Kong)

DOSTUPNOST TEHNIČKE PODRŠKE
8 sati, 5 radnih dana
(ponedeljak – petak, 08:00 – 16:00)

NET.CARE 4H

ZAMJENA UREĐAJA
Garantovana isporuka u roku od 4 sata

LOKACIJA UREĐAJA
Network Manager magacin
(ocarinjen uredjaj)

DOSTUPNOST TEHNIČKE PODRŠKE
24 sata, 7 radnih dana

NET.CARE SP

ZAMJENA UREĐAJA
Rezervni uredjaj je kod Vas i dostupan odmah

LOKACIJA UREĐAJA
Lokacija korisnika NetCare usluge

DOSTUPNOST TEHNIČKE PODRŠKE
24 sata, 7 radnih dana

REFABRIKOVANA OPREMA


refurbished

Termin refabrikacija se odnosi na proces obnavljanja korišćenih (polovnih) uređaja, čime se oni dovode u tehničko i vizuelno stanje koje je veoma blizu stanja novih uređaja. Time se postiže značajna ušteda novčanih i prirodnih resursa jer se postojećim uređajima značajno produžava radni vek. Ovo je značajno jer se radi o elektronskim uređajima koji su veoma skupi i sa ekonomske strane, ušteda za korisnike ove opreme je ogromna, a sa druge strane se značajno štede prirodni resursi  od elektronskog otpada. Upravo zbog ove karakteristike se ova privredna grana u svetu i zove „Green IT“.  

warr2

Proces refabrikacije se odvija u nekoliko faza. Po prijemu uređaja obavlja se tehnički pregled kojim se konstatuje stanje uređaja i koje su radnje potrebne da bi se uređaj doveo u stanje blisko novom uređaju. Nakon svih popravki, vrše se vraćanje uređaja na fabrička podešavanja, dok originalni softver  (operativni sistem) koji je vlasništvo proizvođača ostaje nepromenjen.. Po završetku ovog procesa, uređaj se ponovo vraća u fazu testiranja i nakon uspešno završenog testiranja, uređaj je spreman za korišćenje.  Za sve uređaje koji su prošli proces refabrikacije se dobija garancija od 2 godine.


BLOG

NETWORK MANAGER

Šta je posao DOCSIS inženjera?

Pozdrav svima, ja sam Miljan i u Network Manager timu radim kao DOCSIS inženjer. Sigurno vas zanima šta je to posao DOCSIS inženjera, i čime se on to zapravo bavi? Prije toga ću vam ukratko objasniti šta je to DOCSIS tehnologija. DOCSIS, odnosno Data Ove...


KONTAKT

NETWORK MANAGER
SRBIJA

Svetog Save 64
26000 Pančevo
tel/fax: +381 (0)13 335 234
gsm: +381 (0)63 8 665 077
gsm: +381 (0)63 8 665 010
email: office@networkmanager.rs

BOSNA I HERCEGOVINA

Srpskih Pilota 30
78000 Banja Luka
tel/fax: +387 (0) 70 310 671
email: office@networkmanager.ba

MAĐARSKA

Textilgyári út 3
6724 Szeged
mob: +3662202840
email: wteam@networkmanager.rs